sa stam la o vorba

noi tot spunem aici una alta insa, din pacate, putini sunt cei care isi spun parerea despre ceea ce facem.
am vrea sa aflam mai multe de la voi despre ce va place si ce nu aici, la acaju, despre ce ati mai vrea sa se intample sau ce ati vrea sa se schimbe. ne dorim o discutie prieteneasca care sa ne ajute sa fim mai mult pe placul vostru si in urma careia sa va convingeti ca e important pentru noi cum va simtiti la acaju.
am pus si un mic sondaj in partea dreapta, pentru cei care vor sa fie cat mai succinti. pentru cei care au sa ne spuna mai multe, asteptam comentarii.

21 de comentarii:

Mandy spunea...

ma uitam la variantele din sondaj si chiar nu trebuie sa schimbati nimic.amenajarea e geniala, acaju este locul in care vin cand vreau sa ma relaxez si locul cu cele mai bune retete de bauturi.cat despre servire numai cuvinte de lauda:)) te simti ca si cum comanda ti-ar fi adusa de un prieten.bafta in continuare...genial loc

Anonim spunea...

sunt de acord cu mandy,insa singurul minus sa zicem asa ar fi fumul de tigara excesiv,ar trebui facut ceva pt eliminarea sa mai rapida sau nu stiu,pt foarte multi nefumatori este foarte neplacut si poate ca numarul clientilor ar fi si mai mare daca fumul de tigara nu ar fi asa de intens

alex spunea...

sunte de acord cu Anonim .

Ana spunea...

Dap..Fumul e aiurea tare si e pacat pentru ce e cel mai fain si cald si primitor si simpatic locusor de genu' din Iasi

andreea spunea...

:) multumim mult pentru laude si ma bucur sa aud ca va suntem pe plac.
in ceea ce priveste fumul..nu ar trebui sa fie mai tot timpul situatia asta pentru ca avem sistem de ventilatie, destul de sofisticat (cel putin asa ne-au asigurat furnizorii). o sa mai analizam si noi lucrul asta sa vedem cum il putem imbunatati.

in cadrul sondajului vad ceva nemultumiri referitoare la muzica..daca are cineva chef si timp sa detalieze, ne-ar fi de ajutor.

vox spunea...

Eu am mai multe obiectii si propuneri la fiecare rubrica:
Muzica – trecerile de la o piesa la alta nu sunt intotdeauna foarte reusite; eu propun un playlist sau mai multe, dar pe aceeasi tema
Preturile – asa bar, asa preturi, adica perfecte
Servirea – am o serioasa problema pentru ca ma face sa revin si ajunge costisitor cateodata
Retetele de bauturi – nu ma pricep, nu comentez. totusi... long island...
Amenajarea – ar trebui aduse si niste canapele sau bancute mai late pentru cei care nu prea tin la bautura
Nimic, totul e pe placul meu – aici sunt de acord cu voi.

E fain ca ati cerut feedback de la clienti.

Anonim spunea...

na si eu sper sa se rezolve problema cu fumul,imi place mult localul,dar din cauza problemei asteia stiu ca suna stupid:)),dar m-am despartit de prietena mea

Anonim spunea...

Susţin opinia lui vox cum că "Amenajarea – ar trebui aduse si niste canapele sau bancute mai late".

Şi de asemenea aş dori ca muzica să rămână cât mai puţin comercială posibil (cum era la începuturile localului - IDM, abstract hip-hop, trip hop, ambient, chill-out) deoarece în ultimul timp am auzit şi piese mai penale (alt rock, latino sau pop).

Dacă vroiam să ascult muzică de doi lei şi să mă întâlnesc cu hipsteri jegoşi care se îmbracă cu fular şi căciulă în miezul verii, emoteuri tăiaţi pe mână sau minimalişti pastilaţi, mă duceam la Hipnotic sau în Hand

În rest e foarte ok.

Anonim spunea...

au fost vremuri cand veneam aproape in fiecare seara la voi. apreciez in mod deosebit amenajarea, dar pentru mine magia acestui loc a fost data de faptul ca am intalnit "violator" si un pink floyd printre vinylurile acelea si ca am auzit uneori cate un led zeppelin etc. cu timpul insa, am cedat psihic in fata muzicii lipsite de versuri si prea pentru toti incultii. si am ramas doar cu imaginea trandafirului de pe disc si a serilor linistite de remy. is there any way back to some deepness?

Andreea spunea...

Subscriu celor spuse de Schummy.

De fapt, cred ca asta e problema.
Cel mai simpatic local din Iasi ( din toate punctele de vedere : amenajare, locatie, evenimente, seri de jocuri, retrobazar-ul, narghileaua, fostul magazin Acaju adus într-o cafenea, gradina si ideea cu Sangria si petrecerile in aer liber, mobilierul fain etc. ) si-a pierdut din farmecul de la inceput fiindca a acceptat niste compromisuri prostesti.
Retetele de bauturi sunt ok dar mereu e loc de mai bine ( ati putea incerca niste chestii noi, nu neaparat extrem de complexe ).
Cu preturile si servirea n-am probleme, sunt rezonabile.
Oamenii care alegeau Acajul inainte, vroiau ceva cat mai simplu si firesc, de calitate si original.
Din pacate, localul care avea cele mai mari sanse de succes in Iasi ( pentru ca „ numai in capitala ” existau astfel de mixuri bune ) a ales sa se comercializeze si sa aduca o atmosfera nu tocmai placuta.
Nu stiu daca a fost cea mai inspirata idee si mi-ar placea sa se revina la calitatea pe care se miza mai demult.
Aleg Acaju-ul de cate ori am ocazia dar am impresia ca nu mai fac parte din publicul tinta.
P.S. Muzica era super ok, acum am observat si eu cateva scapari ... nu neaparat grave, dar era unul dintre punctele voastre forte.

Felicitari pentru conceptul Acaju si sondajul acesta.
Cat mai multe evenimente bune ! Sa nu va pierdeti unicitatea :) Ar fi pacat sa avem inca o Mână cand am putea s-avem cultura.

Bejenaru Gabriela spunea...

am descoperit acesta cafenea din intamplare si ma cucerit pe loc.este foarte frumoasa si deosebita in stilul ei,este un loc unde poate veni oricine imbracat cum doreste,aici te relaxezi la un ceai deosebit,va doresc mult succes,si am o intrebare andeeea..cand va mai fi retro bazar?

MedeeaS spunea...

si eu am descoperit Acaju din intamplare, dupa am prins si un retro bazar si am inceput sa fiu interesata de ce faceti pe acolo.
mie imi place tot (inclusiv fumul.. parca ii da un aer mai boem). e musai sa vin la seara afro.

andreea spunea...

acum ma bucur si mai mult ca am deschis acest subiect. cateodata, prinsa cu tot felul de probleme de administrare, de acte si facturi, de lucrui practice ce trebuie facute zi de zi simt ca nu mai stiu ce s-a intamplat cu ideea si cu visul de la inceput.
in august avem un an de cand am deschis si stiu foarte bine ideea de la care am pornit: de a avea acel loc simplu, relaxat din toate punctele de vedere, cu servire pe placul tuturor, cu un aer de mister si muzica buna, care, toate la un loc, sa atraga oameni de calitate. in timp, vorbind asa intre prieteni si cunoscuti, s-a ajuns la ideea ca poate deveni totul prea monoton . ca lumea in weekend-uri sau pe seara are chef de ceva distractie si ca e nevoie de ceva petreceri mai ritmate. de aici poate compromisurile de care vorbeste andreea..si o rog sa imi detalieze daca poate.
ma bucur foarte mult ca sunt oameni care ne urmaresc si carora le pasa de acest loc. asta ma face chiar fericita:)
pe de alta parte, la serile de carte sau la un concert de folk nu s-a inghesuit lumea sa vina. poate e nevoie de altceva asa ca oricine are o idee sau doreste sa organizeze aici astfel de evenimente, il astept cu interes. evenimente simple, de socializare si culturale cautam sa facem in permanenta si cu siguranta lucrul asta o sa se intample in continuare.
in ce priveste muzica, am inteles ideea si subscriu la ea. cu siguranta o sa schimbam lucrurile in privinta asta.
despre retro bazar: o sa fie, da nu stim exact cand. acum sunt ocupata cu deschiderea unui loc care cu siguranta va fi pe placul celor care au apreciat retro bazarul. e vorba de Acaju Boutique. deschiderea acusi-acusi.
vox: cand vii in iasi data viitoare ne proiectezi niste banci confortabile. stiu ca tu vorbesti din experienta. am poze:)

bestsilex spunea...

Acaju trebuie sa ramana Acaju, asa cum l-am cunoscut si cum este....

Anonim spunea...

iarna este destul de frig...ar trebui sa gasiti o solutie in ceea ce priveste caldura.

Anonim spunea...

Da da...nu numai iarna....e un loc racoros anytime....pe calduri mari cred ca e f placut...dar in rest...e un pic incomod si grabeste infriguratzii astia ca mine...Deci...un pic mai caldutz:D...In rest toate bune...:)

darcu spunea...

Mda de bine nu stiu daca are rost sa zic. Daca nu era bine nu mai mergeam.

Asa ca o sa trec la "critici" si o sa subscriu la tema generala ... muzica. Muuuult prea mult chillout lounge electro techno minimal shit. Nu se potriveste deloc. Eu propun, si am mai auzit pe acolo de cateva ori, ceva tot din zona electronica dar mai cu "influente" jazz. Gen Amon Tobin, Parov Stelar etc. Sunt si cateva trupe romanesti decente care s-ar potrivi ... Aievea de ex. Sau "influente" bossa nova ... denebeu brazilian sau uatever Si in rest ... idm, downtempo, trip hop etc. Nici nu trebuie sa fie neaparat muzica electronica. Ideal ar fi o atmosfera relaxanta nici prea snoba da' in nici un caz prea comerciala. Nu are rost sa incerci sa ii multumesti pe toti, gusturile sunt prea variate iar in iasi majoritatea "niselor" sunt ocupate.
Nu e vorba ca genurile pe care le-am enumerat ar fi ce ascult eu sau ce imi place mie neaparat ci sunt cele care mi se par mie cele mai potrivite cu restul atmosferei.

Aaaa si ca sa fiu pe deplin multumit, optiunea asta nu am vazut-o in sondaj, narghileaua ar trebui sa fie infinita :D.

Pace in cariere!

andreea spunea...

de frig stim..nici noua nu ne e foarte bine iarna:). speram ca la toamna sa schimbam cat de cat situatia asta.
darcu, mersi de sfaturi. sunt concrete si tocmai de asta sunt cu atat mai mult binevenite.

Anonim spunea...

Ce imi place
- deschiderea cu care vin patronii
- oamenii care servesc si cei care vin in local
- jocurile si unele evenimente

Ce nu imi place
- nu v-ati gasit un stil care sa defineasca muzica si evenimentele
- fumul excesiv ma face sa plec
- stiu ca e boem locul dar totusi praful de pe geamuri, lucruri ar mai trebui sters (nu vreau sa fiu rautacios, dar e f usor de sesizat)

andreea spunea...

multumim pentru aprecieri si pentru sfaturi.
am vazut ca cele mai multe nemultumiri sunt legate de muzica si de fum. cu fumul e putin ciudat pentru ca, dupa cum am spus mai sus avem sistem de ventilatie destul de ok. o sa il folosim la capacitate mai mare si cat mai des si cred ca o sa se observe cat de repede schimbarea.

cu muzica..o sa lucram mai mult la acest aspect. o sa fim mai selectivi si daca aveti propuneri mai exacte asteptam sa ni le spuneti.

inca o data spun ca suntem receptivi la propuneri pentru evenimente culturale sau sociale sau orice alte propuneri care ar putea face acest loc sa fie mai mult pe placul vostru.

Mihaela spunea...

eu sustin parerea cu scaunele... alea care se leagana sunt super dragute, dar bancutele sunt prea inguste...
In rest, sunteti cei mai tari :)
Keep it up!!
Muzica e marfa, cel putin de cate ori am fost eu, nu ma pot plange ca ati fi pus vreo melodie care sa nu-mi fie pe plac. E super relaxanta atmosfera.