bunatati locale si de sezon

Duminica 4 iulie, de la ora 17.00, vă invităm la un bufet diversificat, bazat numai pe ingrediente locale si de sezon. Salate si deserturi proaspete si delicioase vor putea fi gustate aici, pe terasa la Acaju, prin acest eveniment, Asociatia Mai Bine dorind sa sustina ideea de Slow Food.

Antreuri, feluri principale şi salate într-un ospăţ unic, de sezon asortat cu ulei de floarea-soarelui presat la rece, oţet din vin roşu, sare românească, mujdei moldovenesc, pâine coaptă-n casă şi turte la ceaun.
Pentru calmarea simţurilor în urma acestui răsfăţ culinar vă propunem câteva deserturi speciale, uşoare, răcoritoare şi neapărat naturale.



Slow food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea promovează consumul de alimente locale şi tradiţionale, ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

Niciun comentariu: